Ølbraisserede Svinekæber

Svinekæber er en tilbagevendende ingrediens i min Slow Cooker. De egner sig enormt godt til simremad, og tilsat en øl så er der her en rigtig efterårsret!

Forberedelsestid: ca 30 minutter – Tilberedningstid: 8 timer på lav

Ingredienser:

  • 6 svinekæber
  • 1 porre
  • 5 snackgulerødder
  • 1 stort løg
  • 1 solohvidløg
  • 33 cl mørk øl
  • 1/2 boullionterning
  • 1 kvist frisk Timian
  • 1 kvist frisk Rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • 50 gram smør
  • 1 lille dåse tomatpure
  • salt og peber

Vejledning:

Puds svinekæberne af og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber.

Snit alle grøntsager og sæt til side. Jeg foretrækker fintsnittede grøntsager, men retten fungerer også fint nok med grove stykker.

Varm halvdelen af smørret i en gryde, eller direkte i Slow Cookeren hvis du har en model med stegefunktion, eller gryde der er egnet til komfur. Brun svinekæberne et par minutter i smørret og sæt til side på en tallerken.

Kom grøntsagerne i gryden og steg dem i smørret og saften fra svinekæberne. Steg til løgene er blanke og tilsæt så tomatpuréen og den halve boullionterning. Terningen smuldres i. Rør til blandingen er glat.

Hvis du bruger en gammeldags Slow Cooker, lægger du nu grøntblandingen i bunden, placerer kæberne ovenpå og til sidst hælder du øllen over. Læg laurbærbladene i og tilbered på lav varme i 8 timer eller høj varme i 4 timer.

30 minutter inden servering tilsættes resten af smørret og de friske urter. Lad det simre sammen i 30 minutter. Fjern urterne inden servering og omrør retten.

Serveres med hjemmelavet kartoffelmos og ribsgelé.

Var det god mad?
5/5
0 0 stemmer
Article Rating
Abonner
Få besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer