Lam i Karry

Lam i Karry

Indisk karry is slow cooker: Jeg spiser ikke lam, men manden sagde “det smager godt!” og kortsluttede lidt før han spiste det hele. Velbekomme.

Forberedelsestid: 15 minutter – Tilberedningstid: 6 timer på lav varme

Ingredineser:

  • 1 kilo lammekød i tern
  • 2 store løg, hakket groft
  • 6 fed hvidløg
  • 4 dl kyllingeboullion
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 tsk kværnet koriander
  • 5 knuste nelliker
  • 1/4 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kokosmælk eller creme fraiche 18%

Vejledning:

Hak løg knus hvidløg. varm olien i en pande og sautér løgene i en pande i ca 4 minutter. Tilsæt hvidløg og alle krydderierne og rist af. Overfør til slow cookeren.

Læg kødternene over blandingen og tilsæt boullion. Tilbered på lav varme i 6 timer.

Umiddelbart inden servering tilsættes kokosmælk og retten røres sammen og står i slow cookeren i 5 minutter.

Serveres med ris

Varianter: Tilsæt en håndfuld babyspinat inden servering.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *